خبردنا : مدیرکل دفتر نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی سازمان دامپزشکی از شیوع
بیماری تب کریمه کنگو از استان سیستان و بلوچستان خبر داد و گفت: اگر
دامپزشکان و مردم نکات بهداشتی و قرنطینهای را برای مصرف گوشت قرمز به کار
گیرند، هیچ نگرانیای در این زمینه وجود ندارد و میتوان از شیوع بیشتر
این بیماری جلوگیری کرد.
عباس عباسی اظهار کرد: بیماری تب کریمه
کنگو ویروسی مشترک بین انسان و دام است که از طریق گردش کنه آلوده به ویروس
یا دام آلوده میتواند به انسان منتقل شود به گونهای که اگر در زمان ذبح
موارد و نکات بهداشتی رعایت نشود یا به عنوان مثال دامداری کنهای را با
دست بکشد یا آنکه فردی در بیمارستان آلوده باشد و پرستاران برای مراقبت از
این بیمار نکات بهداشتی را رعایت نکنند میتواند این بیماری به انسان
انتقال پیدا کند.
وی با اشاره به اینکه نکات بهداشتی و ایمنی از سوی
سازمان دامپزشکی به صورت کامل رعایت میشود گفت: گوشت قرمز کشتار شده
آماده توزیع به بازار ابتدا در سردخانهها با دمای صفر تا ۴- درجه
سانتیگراد به مدت ۲۴ ساعت نگهداری میشود و با توجه به حساس بودن این
ویروس، میتوان اطمینان یافت که ویروس بیماری کریمه کنگو از بین رفته یا
عقیم شده است که البته مردم نیز به هنگام خرید و مصرف این گوشت باید نکات
بهداشتی لازم را رعایت کنند.
عباسی اعلام کرد: مردم نباید گوشت قرمز
مورد نیاز خود را از مراکز خارج از شبکههای دامپزشکی و بدون مهر تایید
این سازمان تهیه و مصرف کنند و باید به نکاتی از جمله نگهداری گوشت قبل از
مصرف در دمای حدود ۴- درجه تا ۲۴ ساعت و پخت کامل آن توجه کنند که البته با
توجه به فرهنگ مصرف گوشت قرمز در ایران و حساس بودن این ویروس به دمای ۶۵
تا ۸۵ درجه میتوان گفت هیچ نگرانی برای مصرف گوشت قرمز در این بازه زمانی
وجود ندارد.
وی خاطرنشان کرتد: بیماری تب کریمه کنگو از سال ۱۳۵۰ در
کشور شناسایی شده است و هماکنون تنها در استان سیستان و بلوچستان به صورت
رسمی گزارش شیوع این بیماری و بروز تلفات انسانی به سازمان دامپزشکی رسیده
است و اخباری که از طریق کانالها و شبکههای اجتماعی منتشر میشود هنوز
منشا رسمی ندارد، اما برای جلوگیری از شیوع و گسترش این بیماری باید نکات
بهداشتی مدنظر ناظران سازمان دامپزشکی از سوی دامداران و مردم رعایت شود.