به روز شده در: ۲۶ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۱:۱۵
کد خبر: ۳۴۲۴۱
|
تاریخ انتشار: ۲۳ تير ۱۳۹۷ - ۰۹:۵۲
طی آئینی:
معاون عمرانی استاندار قول داد تا این پروژه را به لحاظ مالی حمایت کند.
خبردنا: شامگاه جمعه کلنگ‌زنی پروژه بزرگ آبیاری یک هزار و ۲۰۰ هکتار از اراضی خسته و تشنه دشت لیشتر گچساران به زمین خورد تا نخستین آزمون سنگین تاجگردون برای تاج‌الدینی در روزهای نخست مدیریت او در جهاد کشاورزی به بیم و امید مردم این منطقه گره بخورد.

به گزارش "خبردنا"، غلام‌رضاتاجگردون در این آیین گفت: هوا گرم است و انتظار مردم در این هوا کار سختی است اما کاری که قرار است اتفاق بیفتد ارزش آن را دارد و امیدوارم این طرح در یک هوای مطلوب‌تر افتتاح و تحویل مردم شود.

نماینده مردم باشت و گچساران در مجلس شورای اسلامی ابتدا به گلایه‌های مردم پاسخ داد و افزود: آب‌رسانی به دشت لیشتر از سد کوثر به دراز کشید وهمواره مردم آن را به عنوان یک گلایه مطرح می‌کنند اما واقعیت این است که طولانی شدن این پروژه به این دلیل بود که کارکرد و سیاست دولت در استفاده از آب و اینگونه طرح‌ها تغییر کرده و این پروژه که اعتباری نداشت برای تأمین مجدد اعتبار، کار سختی در پیش داشت که امروز با زحمات بچه‌های عزیز جهاد کشاورزی شروع شده و ادامه این کار مهم تا تحویل به کشاورز، به آن‌ها سپرده شده است.

وی با قدردانی از زحمات قبلی‌ها در این پروژه، اظهار داشت: به مدیران جهاد کشاورزی خسته نباشید می‌گویم و از همه مسئولان ارشد این استان می‌خواهم که جهاد کشاورزی را در این دست از پروژه‌ها به شکل ویژه حمایت کنند.

تاجگردون افزود: واقعیت این است که با اجرای این پروژه، عدد بزرگی به سفره کشاورزان این منطقه می‌رود؛ شما سایر استان‌ها و سایر مناطق همین استان خودمان را ببینید و حداکثر استفاده را از این فرصت‌ها ببرید.

وی با تأیید کاهش شدید آب پشت سد کوثر توضیح داد:نمی‌توانیم دست روی دست بگذاریم؛ ما به امید زنده هستیم و خداوند هم بخشنده و مهربان است ان‌شاالله که بارش‌های الهی بار دیگر بر این سرزمین می‌بارند.

۳ سال آینده همه اراضی آبی گچساران و باشت به آبیاری تحت فشار مجهز می‌شوند

تاجگردون تصریح کرد: ظرفیت گچساران و باشت برای تبدیل اراضی آبی به دیم حدود ۱۶ هزار هکتار است که این ظرفیت تا سه سال دیگر تکمیل و تحول اساسی در این زمینه خواهیم داشت.

وی از تاج‌الدینی پرسید که تا چه زمانی این پروژه را تحویل می‌دهید که تاج‌الدینی پاسخ داد در صورت حمایت مالی پروژه ومشارکت خود مردم و کشاورزان تا یک سال آینده این پروژه را به اتمام می‌رسانیم؛ تاج‌گردون ادامه داد: اگرمثل کارهای قبلی‌اتان کار کنید مطمئنم کمترازیک‌سال هم آن را به اتمام می‌رسانید.

تاجگردون ضمن تأکید به همه مسئولان ذی‌ربط در شهرستان و استان برای تزریق به موقع اعتبارات به پروژه آب‌رسانی به لیشتر قول داد تا در تأمین اعتبار به جهاد کشاورزی همکاری لازم را داشته باشد.

در تأمین اعتبارات، جهاد کشاورزی را حمایت می‌کنیم

عزیز فیلی، معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری کهگیلویه و بویراحمد نیز در این آیین گفت: امروز اتفاق مهمی در یکی از دشت‌های حاصل‌خیز این استان شروع شده که از بچه‌های زحمت‌کش جهادکشاورزی و حمایت‌های نماینده مردم، قدردانی می‌کنم.

فیلی ادامه داد: بیش از پنج هزار هکتار از اراضی این دشت مستعد آبیاری تحت فشار هستند که امیدوارم فاز اول آن در سطح یک هزار و ۲۰۰ هکتار کمتر از یکسال آینده افتتاح شود.

معاون عمرانی استاندار قول داد تا این پروژه را به لحاظ مالی حمایت کند.

شرط حمایت مالی از طرح آب‌رسانی به لیشتر، مشارکت مردم است

عبدالرحیم رحیمی، فرماندار گچساران که در حوزه کشاورزی شهرستان تحت مدیریتش بارها قیچی و کلنگ‌های زیادی به خود دیده در این آیین گفت: در وضعیت بی‌آبی این روزها، شروع چنین پروژه‌هایی ازیکطرف مایه افتخار و امید هستند و از طرفی این نکته را یادآوری می‌کنند که مردم قدر آب و چنین سرمایه‌گذاری‌هایی را بدانند.

رحیمی افزود: امروز کلنگ آبیاری یک هزار و ۲۰۰ هکتار از این اراضی به زمین زده شد و امیدوارم در آینده نیز فازهای بعدی و همه دشت لیشتر و دیگر دشت‌های این استان زیر آب بروند و سال‌های پربارانی در پیش داشته باشیم.

فرماندار گچساران با بیان اینکه مشارکت مردم شرط اصلی در حمایت مالی از این پروژه است، ادامه داد: از رئیس سازمان جهاد کشاورزی و همکارانش انتظار دارم تا با تدبیر و درایت در کمترین زمان ممکن این پروژه مهم را تحویل مردم بدهند.

انتظار حمات مالی از مسئولان استانی و شهرستانی

الیاس تاج‌الدینی نیز در این آیین گفت: چالش خشکسالی، بخش کشاورزی را با مخاطرات جدی روبرو کرده است ولی با تدبیر می‌شود این وضعیت را مدیریت و از آن عبور کرد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی با بیان اینکه سیاست‌های وزارت جهاد کشاورزی در راستای مقابله با وضعیت کم‌آبی است، تصریح کرد: توسعه باغات در اراضی شیبدار، توسعه کشت‌های گلخانه‌ای و اجرای روش‌های نوین آبیاری با این اهداف در حال توسعه در کشور هستند.

تاج‌الدینی افزود: در سطح کشور، ۲۸ درصد اراضی آبی به سیستم‌های آبیاری تحت فشار تبدیل شدند و در استان کهگیلویه و بویراحمد حدود ۴۶ درصد و در شهرستان گچساران ۸۶ درصد اراضی آبی به سیستم‌های نوین آبیاری مجهز شدند که توفیق بزرگی است.

وی با بیان اینکه توسعه سیستم‌های نوین آبیاری تحت فشار در همه مناطق این استان در برنامه سازمان جهاد کشاورزی است، ادامه داد: امروز دنیا تولید محصولات کشاورزی را بر اساس مصرف یک قطره آب می‌سنجد که ما نیز باید قدر آب را بدانیم و به بهترین شکل از آن استفاده کنیم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد گفت: امروز در فاز نخست عملیات آب‌رسانی در شبکه سه و چهار و در سطح یک هزار و ۲۰۰ هکتار از اراضی دهستان لیشتر آغاز شده است که اعتباری بالغ بر ۲۲ میلیارد تومان مورد نیازاست.

تاج‌الدینی با بیان اینکه ۶ میلیارد تومان ازاین اعتبارات ازمحل استانی باید تأمین شود، گفت: از مسئولان ارشد استانی و شهرستانی و نماینده مردم گچساران در مجلس انتظاردارم که برای حمایت مالی از این پروژه از هیچ حمایتی، دریغ نکنند.

وی همچنین از مردم تقاضا کرد تا اگر تعهد جهاد کشاورزی و اتمام این پروژه برای آن‌ها مهم است، سهم خود را در مشارکت مالی (۱۵ درصد) پرداخت و نشان دهند که به اهمیت این پروژه واقف هستند.
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۳۸ - ۱۳۹۷/۰۴/۲۳
0
0
ضمن عرض سلام خدمت خوانندگان محترم سایت
در آغاز باید به نکته ای اشاره شود که شاید چند سال آینده این طرح به سرنوشت طرح هایی مبتلا شود که امروز نه تنها از مزایای آن برخوردار نیستیم بلکه عواقب نگران کننده آن همین نسل هم را گرفتار کرده چه رسد به آیندگان. در سال های آغازین بعد از پایان جنگ اقدامات بدون مطالعه کافی و اغلب توسط مشاورین فاقد تجربه و با استفاده از رانت های ویژه باعث شد تا هزینه های گزافی از جیب این مردم در پروژه های سد سازی و تغییر مسیر طبیعی آب های جاری کشور با هدف توسعه کشاورزی و ایجاد اشتغال انجام شود اما آیا به نتیجه مطلوب رسیدند مصاحبه های یک سال گذشته ریاست سازمان محیط زیست کشور که خود ایشان هم از تصمیم گیرندگان آن زمان بودند را مرور فرماییدبه جهت تخصصی بودن موضوع فقط چند نکته را ذکر و - تقاضا دارم در رابطه با آن اندیشیده شود
1- ضمن درک فقر و محرومیت شدید شهرستان گچساران و خصوصا" اهالی محترم لیشتر و همه کشاورزان عزیز ایران به نظر تمامی متخصصان کشاورزی مصرف آب در اراضی که اغلب مواقع سال دارای آب و هوای بسیار گرم می باشد منطقی به نظر نمی رسد طبق نظریه عوامل محدود کننده در تولیدات گیاهی محدود کننده ترین عامل حد اکثر تولید را مشخص می کند.
2- حتی با فرض ضرورت های اقتصادی، اجتماعی و سیاسی و در نظر نگرفتن مورد اول آیا هزینه کرد آب گران بهای تهیه شده باید صرف تولید محصولات جالیزی مثل هندوانه و امثالهم شود آیا میدانیم براساس واقعیات موجود در آب مجازی سالیانه چقدر آب را هدر می دهیم
3- اکنون با توجه به آنکه این طرح با انتقادات تخصصی در باره ضرورت ان آجراشده و کاری است که شده پیشنهاد می شود که
الف- نوع محصولات کاشته شده و برنامه زمان بندی بر اساس تاریخ کاشت های مناسب از طریق سازمان جها کشاورزی تهیه و در اختیار کشاورزان قرار گیرد.
ب- برای بهره وری مناسب از این آب باید سایر نهاده های مناسب هم فراهم ودر مقدار مناسب مورد استفاده قرار گیرد
ج- امروزه اصطلاح کشاورزی دقیق به کشاورزی مدرن پیوست گردیده است لازم است اصول علمی و دقیق را در این بهره برداری به کار بریم
د- آنچه ذکر شد راه حل هایی برای کاهش ضرر و زیان طرحی بود که شاید اصولا نباید اجرا می شد و برای حمایت مردم محروم و نیازمند این منطقه تدابیر دیگری اندیشیده می شد
نام:
ایمیل:
* نظر: