به روز شده در: ۲۶ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۱:۱۵
کد خبر: ۴۴۵۸۷
|
تاریخ انتشار: ۱۶ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۳:۵۶
رئیس اداره امور عشایر شهرستان های گچساران و باشت گفت: با توجه به بارندگی های بهاره شرایط آب،مراتع و اقلیم برای سکونت عشایر در مناطق قشقلاقی این شهرستان ها فراهم است. 

خبردنا: از ابتدای سال زراعی جاری در اول مهر سال ۱۳۹۸ تاکنون ۳۳۹.۵ میلیمتر باران در ایستگاه هواشناسی شهر دوگنبدان،۳۹۰ میلیمتر در ایستگاه منطقه امامزاده جعفر گچساران و ۵۸۵.۵ میلیمتر باران در ایستگاه باشت ثبت شده است.

هرچند میزان بارندگی های امسال کمتر از پارسال بوده اما بارندگی های خوبی در نیمه نخست فروردین امسال درگچساران و باشت ثبت شد که افزون بر افزایش آب سد کوثر تنها سد مخزنی مهم کهگیلویه و بویراحمدبه میزان۳۶ میلیون متر مکعب باعث بهبود آب چشمه ها و  رویش مراتع در این شهرستان ها شده است.

حداقل و حداکثر دمای هوای گچساران در شبانه روز گذشته به ترتیب ۲۹ و ۱۱ درجه سانتیگراد و دمای هوای منطقه امامزاده جعفر در خنک ترین وگرمترین زمان در ۲۴ ساعت گذشته ۲۸.۸ و۱۰ درجه سانتیگراد گزارش شده است.

صادق فاتحی با اشاره به انتشار بیماری کرونا و تعیین بیستم اردیبهشت برای انجام کوچ به مناطق ییلاقی اظهار داشت:هم اکنون کار خدمات رسانی در مناطق عشایری گچساران و باشت در حال انجام است.

وی بیان کرد: با توجه به اهمیت سلامتی عشایر این قشر و امکان سرایت ویروس تا پیش از زمان تعیین شده عشایر حق کوچ به مناطق ییلاقی ندارند.

رئیس امور عشایر شهرستان های گچساران و باشت عنوان کرد: هم اکنون کار آبرسانی سیار با استفاده از ۶ دستگاه تانکر و با انجام ۱۸ سرویس در طول روز انجام می شود.

فاتحی گفت: سوخت مورد نیاز عشایر منطقه عشایری تلخ آبشیرین گچساران آماده تحویل است.

وی تاکید کرد: هم اکنون سه فروشگاه در مناطق پاکوه،باباکلان و دژسلیمان مایحتاج مورد نیاز عشایر را توزیع می کنند.

رئیس اداره امور عشایر شهرستان های گچساران و باشت تاکید کرد:اخلال در توزیع آرد مشکل اصلی عشایر این شهرستان ها در این روزهاست.

فاتحی عنوان کرد: با توجه به انتشار ویروس کرونا و شرایط خاص کشور برای ارسال حواله بانکی این مشکل ایجاد شده و تا چند روز آینده برطرف خواهد شد.

وی گفت: ماهیانه ۸۰ تن آرد در مناطق عشایری شهرستان های گچساران و باشت توزیع می شود.

فاتحی تصریح کرد: تپه ماهوری بودن یکی از ویژگی های منحصر به فرد طبیعت گچساران است که امکان پرورش دام بیشتر را در این شهرستان فراهم کرده است.

فاتحی ادامه داد : تنوع اقوام متشکل از ترک و لر از دیگر ویژگی های عشایر این خطه است که به دلیل وجود خرده فرهنگ ها ،جاذبه های مردم شناسی آن را در کنار تولید و خودکفایی افزایش داده است.

وی گفت: بالا بودن تعداد دام عشایر نقش مهمی در افزایش سطح درآمد این قشر تولید کننده دارد.

وی افزود: گچساران دارای ۶۸ نقطه عشایری است.

دریلا، آبگندی و کلاغ نشین از جمله مناطق عشایری گچساران است.

مناطق قشلاقی شهرستان گچساران و باشت سالانه محل استقرار و سکونت حدود ۲ هزار خانوار عشایر کوچرو از مناطق سردسیری استان‌های فارس، کهگیلویه و بویراحمد و اصفهان است.

این قشر مولد سالانه ۲ هزار و ۷۰۰ تن گوشت قرمز،۶ هزار و ۴۸۰ تن انواع فرآورده‌های لبنی، ۱۵۰ تن پشم و ۲۵ تن گوشت سفید تولید می‌کنند.

عشایر گچساران شامل طوایف بویراحمد علیا و سفلی، ترک های قشقایی و دره شوری هستند.

مناطق ییلاقی عشایر گچساران شامل سمیرم، سپیدان و مناطق سردسیری شهرستان بویراحمد است.

مدیرکل امور عشایر کهگیلویه و بویراحمد نیز پیش از این گفته بود که زمان کوچ عشایر استان به مناطق ییلاقی که هر ساله دهم اردیبهشت ماه بود امسال به دلیل پیشگیری از انتشار ویروس کرونا به ۲۰ اردیبهشت ماه موکول شده است.

بهمن آزادی اظهار داشت: این تصمیم بنا به مصوبه ستاد کوچ عشایر کهگیلویه و بویراحمد برای حفظ سلامتی عشایر اجرایی می شود.

وی عنوان کرد:تاکنون موردی از ویروس کرونا در بین ۱۱ هزار خانوار عشایر کهگیلویه و بویراحمد مشاهده نشده و جابه جایی این قشر احتمال ایجاد کانون انتشار بیماری در این مناطق را افزایش خواهد داد.

وی بیان کرد: با همکاری دستگاه های اجرایی چون منابع طبیعی،محیط زیست و جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد از کوچ زودهنگام پیش از زمان اعلام شده جلوگیری می شود.

مدیرکل امورعشایر کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: افرادی که اقدام به کوچ زودهنگام کنند هیچ نوع خدمات پیشتیانی حین کوچ از سوی امور عشایر استان دریافت نخواهند کرد.

وی تاکید کرد:کوچ زودهنگام و قبل از شکست کرونا، خطرات زیادی را برای جامعه عشایری به دنبال دارد.

آزادی از خانوارهای عشایری خواست تا رفت و آمدهای خود را کنترل کرده و از سفرهای غیرضروری اجتناب کنند.

سالیانه هفت هزار و ۵۰۰ تن گوشت قرمز توسط عشایر کهگیلویه و بویراحمد تولید می شود.
عشایر کهگیلویه و بویراحمد بیش از یک‌ میلیون رأس دام سبک و سنگین نگهداری می کنند.
عشایر این استان ۳۵ درصد صنایع‌دستی شامل ۱۰ هزار مترمربع انواع گبه، جاجیم، قالی، گلیم و فرش این استان را تولید می‌کند.
۱۲ درصد از جمعیت استان کهگیلویه و بویراحمد در قالب ۱۱ هزار خانوار با جمعیتی معادل ۷۰ هزار نفر عشایر هستند.

هشت ایل بومی و سه ایل غیربومی با ۱۳ زیست‌بوم در کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد./ایرنا

نام:
ایمیل:
* نظر: