به روز شده در: ۲۳ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۵:۵۲
کد خبر: ۴۵۲۹۶
|
تاریخ انتشار: ۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۴:۲۴

خبردنا: همه موقعیت هایی که در ادامه معرفی می شوند روزگاری کاربری نظامی داشته اند. اما هم اکنون تبدیل به سایت هایی متروکه و در عین حال عجیب و غریب شده اند!

دژهاي پالمرستون

متروکه های نظامی؛ از دژهای پالمرستون تا دارکوب روسی! (+تصاویر)

دژهاي پالمرستون مجموعه اي نظامی در سواحل بريتانيا محسوب مي شوند كه متشكل از سنگرهاي مختلف هستند و طي دوره ويكتوريا با هدف مقاومت در برابر تهاجم فرانسه ساخته شدند. در ادامه اين سنگرها بازسازي مجدد شدند تا بتوانند به عنوان ايستگاه هاي دفاعي در بازه زماني جنگ جهاني اول خدمت كنند. در واقع قرار بود از آنها در قالب يك خط دفاعي قوي مقابل تهديدات زيردريايي هاي جنگي استفاده شود. اما در نهايت دژهاي پالمرستون به دنبال شيوع بيماري در اين منطقه به طور كلي رها شدند.

 

ناوگان ارواح

متروکه های نظامی؛ از دژهای پالمرستون تا دارکوب روسی! (+تصاویر)

ناوگان ارواح در نزديكي خليج سوسون سان‌فرانسیسکو  آمریکا قرار دارد. اين ناوگان از ياد رفته شامل حداكثر 100 كشتي جنگي است كه پيش تر در وضعيت خدمت عملياتي قرار داشتند. كشتي ها متعلق به ناوگان امداد و نجات وزارت دفاع آمريكا هستند كه براي ساليان سال در همين وضعيت رها شده بودند تا آن كه صحبت از مخاطرات زيست محيطي اين كشتي هاي فرسوده به ميان آمد. اين موضوع باعث شد تا كشتي ها يكي پس از ديگري به موزه ها و يا مراكز اوراق انتقال داده شوند.

 

پایگاه هوایی زير زميني ژلجاوا

متروکه های نظامی؛ از دژهای پالمرستون تا دارکوب روسی! (+تصاویر)

در اعماق خاك كشور كرواسي آشیانه های زير زميني ژلجاوا قرار دارد كه طی جنگ های جهانی اول و دوم استفاده شدند. ژلجاوا خانه جت هاي جنگنده زيادي به شمار مي رفت و به گونه اي طراحي شده بود كه بتواند در برابر اصابت مستقيم يك بمب اتمي با وزن 20 كيلوتن مقاومت كند. بودجه 6 ميليارد دلاري ويژه ساخت و ساز اين پايگاه آن را تبديل به يكي از بزرگترين و گران قيمت ترين پروژه هاي نظامي اروپا كرده بود.

تاسيسات مذكور كه با مسيرهاي خروج اضطراري يكي از استراتژيك ترين پايگاه هاي سراسر دنيا به شمار مي رفت، طي جنگ هاي يوگسلاو در دهه 1980 تخريب شد. آسيب به ژلجاوا عمدتا مربوط به انفجارهايي مي شود كه مسبب اصلي در هم شكستن پايگاه هوايي زير زميني بودند. با وجود آن كه مركز نام برده براي مدت زمان زيادي متروكه بوده است، مقامات محلي از آن به منظور اجراي تمرينات آموزشي با توجه به حجم مين هاي كاشته شده استفاده مي كنند.

 

پناهگاه های زیر زمینی ارتش سوئیس

متروکه های نظامی؛ از دژهای پالمرستون تا دارکوب روسی! (+تصاویر)

پناهگاه های نظامی سوئیس واقع در آلپ این کشور تعریفی کامل و بدون نقص از چگونگی یک استتار موفقیت آمیز هستند. همانطور که می بینید حتی در یک کشور به اصطلاح خنثی باز هم سطوحی از آمادگی نظامی به منظور مقابله با تهدیدات احتمالی وجود خواهد داشت. مقامات سوئیس برای دست یابی به چنین هدفی، شبکه ای از پناهگاه های مخفی را توسعه بخشیدند که میان صخره ها، انبارها و یا تپه ها واقع شده اند. اکثر این تاسیسات زیر زمینی متروکه هستند.

 

کمپ شوروی ووندسدورف

متروکه های نظامی؛ از دژهای پالمرستون تا دارکوب روسی! (+تصاویر)

کمپ اتحاد جماهیر شوروی ووندسدورف، بزرگترین مرکز فرماندهی این قدرت فروپاشیده در خارج از خاک روسیه محسوب می شود که در کشور آلمان و با فاصله 25 مایلی از برلین واقع شده است. برای چندین دهه پیش از سقوط دیوار برلین، این مرکز پذیرای 75 هزار مرد، زن و کودک بوده است. اما پس از رویداد تاریخی مذکور، سایت مورد نظر نیز تبدیل به مکانی متروکه و بیش از 100 هزار گلوله مهمات، حجم بیشماری زباله، مبلمان و همینطور لوازم خانگی به حال خود رها شدند.

 

دارکوب روسی

متروکه های نظامی؛ از دژهای پالمرستون تا دارکوب روسی! (+تصاویر)

در حالی که برخی از مهمترین پایگاه های نظامی به صورت زیر زمینی توسعه یافته اند، یک آنتن عظیم با نام مستعار "دارکوب روسی" معادل 50 طبقه در آسمان پیشروی کرده و تبدیل به یکی از نمادی ترین سازه های متروکه کشور روسیه شده است. این سیستم راداری در واقع بخشی از شبکه هشدار زود هنگام دفاع موشکی شوروی طی جنگ سرد بوده است که امروزه نه تنها کاربرد سابق خود را ندارد، بلکه کاملا نیز رها شده است. البته توریست ها علاقه زیادی به دارکوب روسی دارند و سالانه بازدید بالایی از آن به عمل می آید.

 

گنبد اینوویک

متروکه های نظامی؛ از دژهای پالمرستون تا دارکوب روسی! (+تصاویر)

در تمام طول جنگ سرد اکثر ملت های دنیا به نحوی درگیر این نبرد شده بودند. در این بازه زمانی سیستمی هشدار دهنده تحت عنوان DEW ساخته شد که قرار بود به منظور شناسایی و ردیابی بمب های هدف گیری شده به سمت آمریکای شمالی مورد استفاده واقع شود. پس از اتمام جنگ سرد دولت های آمریکا، کانادا، گرینلند و ایسلند فعالیت این سازه های گنبدی شکل که به نام گنبدهای اینوویک (نام شهرکی در کشور کانادا) را متوقف ساختند. این تصمیم باعث شد که ظرف مدت زمان کوتاهی، سیستم های مورد نظر کاملا برچیده و یا متروکه شوند.

نام:
ایمیل:
* نظر: