به روز شده در: ۲۳ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۵:۵۲
کد خبر: ۴۷۸۵۳
|
تاریخ انتشار: ۲۷ مهر ۱۳۹۹ - ۲۰:۰۴

خبردنا؛ روز چهارشنبه هفته گذشته حسن روحانی رییس جمهور از صلح امام حسن (ص) سخن گفت و موجی از واکنش‌های تند و عجیب از سوی اصولگرایان را در پی داشت، تاجایی که حتی رییس کمیسیون امنیت ملی مجلس از استیضاح و اعدام رییس جمهور سخن گفت. بسیاری از چهره‌ها و رسانه‌های اصولگرا نیز روی موج حمله علیه روحانی قرار گرفتند. از سوی دیگر میانه‌رو‌ها و برخی اصلاح طلبان سعی کردند که از او دفاع کنند.

حسن روحانی روز چهارشنبه در جلسه هیات دولت گفت: «امام حسن (ع) صلح کرد، چون اکثریت جامعه صلح می‌خواست و وقتی به او اعتراض کردند گفتند شما ۱۰ نفر یا ۲۰ نفر همۀ مردم نیستید. وقتی اکثریت جامعه صلح می‌خواهد باید صلح را انتخاب کرد.» این اولین بار نبود که روحانی از صلح امام حسن سخن می‌گوید اما این بار این اظهار نظر اصولگرایان ناراضی به تندی به او پاسخ دادند.

صادق زیباکلام کارشناس مسائل سیاسی و استاد دانشگاه در این باره به فرارو گفت: «کشور در وضع واقعا بدی قرار دارد. این وضعیت دیگر بحران نیست. از بحران فراتر رفته ایم و وارد باتلاق شده‌ایم. در باتلاق کسی باید وارد شود دست ما را بکشد تا بتوانیم بالا بیاییم، خودمان نمی‌توانیم کاری کنیم. اصولگرایان این را فهمیده‌اند، آن‌ها ریشه مشکلات و نابه‌سامانی‌ها را می‌دانند. آن‌ها می‌دانند که سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران عامل اصلی ورود ایران به این باتلاق است.»

او با بیان اینکه اصولگرایان نمی‌توانند به این نکته اذعان و اعتراف کنند و به مردم بگویند این سیاست خارجی را باید تغییر داد، افزود: "بنابراین انگشت اتهام را به سمت آقای روحانی و دولت او می‌گیرند. قبلا مجلس دهم بود، آن مجلس را هم مقصر می‌دانستند، اما حالا مجلس در اختیار خودشان است. در شرایط کنونی اصولگرایان فقط می‌توانند روحانی و دولت را متهم کنند و به مردم بگویند اگر اوضاع بد است، دلار ۳۰ هزار تومان است، کمبود وجود دارد به خاطر سیاست‌های دولت روحانی است. البته آن‌ها کاملا آگاه هستند که سیاست‌های دولت روحانی ۲۰ تا ۳۰ درصد در وضعیت کنونی موثر بوده است.»

زیباکلام گفت: «این موج تبلیغاتی ایجاد شده درباره استیضاح و اعدام روحانی همه آدرس‌های غلط اصولگرایان به مردم است. این تبلیغات البته دیگر جوابگو نیست و شاید به جز ۲۰ درصد از مردم کشور که نگاه تندرو‌های اصولگرا را می‌پسندند، کسی این آدرس‌های غلط را نمی‌پذیرند و مردم می‌دانند که چرا کشور به اینجا رسیده است.»

این استاد دانشگاه با اشاره به این که سال آینده رییس جمهور تغییر می‌کند، اظهار کرد: "در آن زمان دیگر روحانی در کار نخواهد بود و مشکلات و مسائل همچنان پابرجا خواهد ماند، من معتقدم اگرچه که امروز مدام به روحانی حمله می‌شود که چرا حرف از صلح می‌زنی، اما رییس جمهور بعدی که از تندرو‌ها خواهد بود، به سمت‌وسوی نرمش قهرمانانه می‌رود. آن وقت کسی انتقاد نمی‌کند همچنان که شاهدیم تندروها هیچ کاری به مجلس یازدهم ندارند از مجلس نمی‌پرسند پس از شش ماه کار به جز چند حرکت پوپولیستی چه گام دیگری در جهت رفع مشکلات برداشته‌اید؟"

او اظهار کرد: «تندرو‌های اصولگرا صرفا از تاکتیک استیضاح روحانی برای انداختن مشکلات به گردن او استفاده می‌کنند. اما اصولگرایان میانه‌رو که مسائل را بهتر درک می‌کنند می‌دانند که اگر روحانی استیضاح شود ممکن است حرف‌هایی بزند که خیلی به نفع آن‌ها نباشد، بنابراین معتقدم استیضاح انجام نمی‌شود.»

زیباکلام با تاکید بر اینکه مشکل ایران سیاست خارجی است، ادامه داد: "چه دونالد ترامپ پیروز انتخابات شود و چه جو بایدن ایران جز سناریو نرمش قهرمانانه گزینه دیگری ندارد. با این تفاوت که با ترامپ و تیم ترامپ کار دشوارتر خواهد بود، اما با تیم بایدن مذاکره ساده‌تر است. ترامپ به دنبال انتقام است، او رگه‌هایی پوپولیستی قوی دارد که کار مذاکره را در ابتدا دشوار می‌کند. او می‌خواهد امتیاز‌های تبلیغاتی زیادی را برای خود بگیرد، اما این مشکل با بایدن وجود ندارد. او کمتر به دنبال تبلیغات است و می‌داند که نباید از ایران توقع داشت که ایران در مذاکره پرچم سفید دستش بگیرد. چنین توقعی یعنی عملا مذاکره شکست خواهد خورد؛ لذا مذاکره با ترامپ دشوارتر است."

او با اشاره به دشواری‌های مذاکره گفت: «آمریکا می‌خواهد درباره یک مجموعه مسئله مذاکره کند. مسائل حقوق بشر، حضور ایران در منطقه، بحث موشک‌های ایران و... در لیست مذاکره جمهوری خواهان و دموکرات‌ها قرار دارد.»
 

ولایت مدارها نمی توانند برای رییس جمهور حکم اعدام صادر کنند

حسین کنعانی مقدم فعال سیاسی اصولگرا هم در این باره با انتقاد از تندرو‌های اصولگرا و طرح بحث استیضاح رییس جمهور به فرارو گفت: "ستاد‌های انتخاباتی آمریکا در ایران فعال است و به دنبال ایجاد یک خلاء قدرت در کشورند. این‌ها می‌خواهند فشارها، تحریم‌ها و تهدید‌ها را توجیه کنند و نشان دهند که فشار‌های حداکثری نتیجه می‌هد."

او افزود: «دوستان باید مراقب باشند که تحت تاثیر جنگ تبلیغاتی آمریکا و صهیونیست‌ها قرار نگرند. نکته مهمتر این است که مجلس انقلابی و رهبری لقب انقلابی به این مجلس دادند باید ولایت‌مدار باشد. فرد ولایت‌مدار نمی‌تواند برای رهبری انقلاب تعیین تکلیف کند و بگوید برای رییس جمهور حکم اعدام صادر شود.»

به گفته کنعانی مقدم "باید به این نکته هم توجه کرد که توهین به رییس جمهور، جرم محسوب می‌شود. وقتی کسانی که خودشان قانونگذار هستند قوانین را نقض می‌کنند دیگر برای مردم توجیهی وجود ندارد."
نام:
ایمیل:
* نظر: