به روز شده در: ۲۳ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۵:۵۲
کد خبر: ۵۰۱۹۵
|
تاریخ انتشار: ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۱:۰۱

خبردنا:متخصص بیماری‌های عفونی و گرمسیری با بیان اینکه تهوع، استفراغ، غش کردن، برخی از واکنش‌های آلرژیک مانند خارش، اختلالات تنفسی و کوتاهی تنفس از جمله عوارض تزریق واکسن است گفت: تداوم عوارض تزریق واکسن بعد از یک هفته باید به پزشک اطلاع داده شود.

عاصفه عباس‌زاده افزود: با توجه به اینکه تهوع، استفراغ، غش کردن، خارش، اختلالات تنفسی و کوتاهی تنفس از جمله عوارض تزریق واکسن است بنابراین پس از تزریق واکسن کرونا توصیه می‌شود که اشخاص به مدت نیم ساعت در یک مرکز بهداشت و درمان تحت نظر قرار گیرند، زیرا عوارض اصلی واکسیناسیون در این بازه زمانی اتفاق می‌افتد.

عباس‌زاده ادامه داد: زمان و مکان تزریق دوز دوم واکسن نیز باید به هنگام تزریق دوز اول از تزریق کننده واکسن سوال شود.

این متخصص بیماری‌های عفونی و گرمسیری در ادامه درد، تورم، قرمزی و سفت شدن محل تزریق واکسن و تب را از دیگر عوارض واکسن کرونا عنوان کرد و گفت: این عوارض عمدتا تا ۲ روز ادامه می‌یابد و مصرف مایعات می‌تواند این علائم را کاهش و سریع‌تر برطرف کند.

عباس‌زاده خاطرنشان کرد: مصرف استامینوفن نیز در صورت وجود تب پس از واکسیناسیون هر ۸ ساعت توصیه شده و با گذشت بیش از یک هفته باید به پزشک اطلاع داده شود.

وی یادآور شد:، اما در صورت بروز این علائم (در تزریق دوز اول واکسن) نیز جز با دستور قطعی پزشک نباید از زدن دوز دوم اجتناب شود.

بدن ۲ تا ۴ هفته بعد از تزریق دوز دوم واکسن ایمن می‌شود

این پزشک همچنین تاکید کرد: بدن قبل از ۲ تا ۴ هفته بعد از تزریق دوز دوم واکسن ایمن نشده و بنابراین رعایت پروتکل‌های بهداشتی پس از واکسیناسیون نیز ضروری است.

عباس‌زاده اضافه کرد: شست وشوی دست‌ها به مدت ۲۰ ثانیه، حفظ حداقل یک متر فاصله فیزیکی، استفاده از ماسک، عدم حضور در تجمعات و ملاقات در فضا‌های بسته و تشویق دیگران به رعایت ضوابط بهداشتی به ویژه ماسک زدن باید مورد توجه قرار بگیرد.

به گزارش ایرنا، ویروس کرونا عامل بیماری کووید ۱۹ از اواخر سال ۲۰۱۹ در شهر ووهان چین مشاهده و در مدت کوتاهی در همه جهان منتشر شد؛ به طوری که سازمان بهداشت جهانی در اسفند ۹۸ (فوریه ۲۰۲۰) بروز پاندمی (همه‌گیری جهانی) این بیماری را تأیید کرد.

بر اساس آمار رسمی کشور‌ها ویروس کرونا تاکنون حدود ۱۴۶ میلیون نفر را در دنیا به طور قطعی مبتلا کرده و حدود سه میلیون نفر نیز بر اثر بیماری کووید ۱۹ جان خود را از دست داده‌اند.

ویروس کرونا با دست آلوده یا عطسه، سرفه و حتی قطرات تنفسی از طریق دهان، بینی و چشم منتقل می‌شود. تنگی نفس، خستگی و بدن درد، اختلال در بویایی و چشایی و مشکلات گوارشی از جمله علائم بیماری کووید ۱۹ است. بیش از ۸۰ درصد مبتلایان به ویروس نیز دچار بیماری خفیف می‌شوند.

جهش ویروس کرونا در انگلستان، بزریل، هندوستان و آفریقا که موجب افزایش سرایت، بیماری‌زایی و مرگ و میر شده، نگرانی‌های جدیدی را در جهان به وجود آورده است.

نام:
ایمیل:
* نظر: