به روز شده در: ۲۳ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۵:۵۲
کد خبر: ۵۰۲۰۴
|
تاریخ انتشار: ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۲۱:۲۱
وزیر تعاون دولت اصلاحات معتقد است که مردم در حال حاضر امید حضور ایجابی ندارند که مثلا فکر کنند، حالا یک شخصیت باز و برجسته‌ای حضور دارد و با پشتوانه تجربه و گذشته اش بیاید و مردم به شوق آن شخصیت پای صندوق‌های رای حاضر شوند. مگر اینکه مردم سلبی و از سر ترس و نگرانی در انتخابات شرکت کنند.

خبردنا: علی صوفی، فعال سیاسی اصلاح طلب درباره اقبال انتخاباتی ابراهیم رئیسی گفت: «به نظر می‌رسد تجمیع آراء اصولگرایان به سمت آقای رئیسی است؛ و روی این مسئله کار شده است و آقای رئیسی حساب شده به میدان آمده است. قطعا نیرو‌های نظامی هم روی این مسئله کار خواهند کرد. از سوی دیگر زمینه‌های تبلیغاتی که برای آقای رئیسی ایجاد شده بود قابل قیاس با سایر کاندید‌ها نیست.»

به گزارش خبردنا، او در رابطه با لاریجانی می‌گوید که در واقع حاکمیت در رابطه با او سرمایه گذاری خاصی نداشته است، اما برخلاف آن در مورد آقای رئیسی سرمایه گذاری داشت. صدواسیما در این مدتی که ایشان رئیس قوه قضائیه بود، هر روز خبری منتشر کرد و سفر‌های استانی آقای رئیسی را به طور کامل پوشش داد.»

صوفی در ادامه به وضعیت کنونی لاریجانی اشاره کرد و گفت که ایشان در طول یک سال گذشته از تمامی تبلیغات‌ها دور بود و در واقع در حاشیه قرار داشت. ضمن اینکه مجلس را هم در طول یک سال گذشته از دست داده است و کسانی که جایگزین شدند، نه تنها با او میانه‌ای ندارند بلکه در جا‌هایی دست به تخریب هم زدند. در حال حاضر نیز کنایه‌های بعد از ثبت نام آقای لاریجانی و آقای رئیسی نشان می‌دهد که این تقابل شکل گرفته است. با این وجود به نظر می‌رسد که آقای رئیسی دست بالا را داشته باشد.»

این فعال سیاسی اصلاح طلب سپس به فضای رقابتی میان اصلاح طلبان و رئیسی به عنوان گزینه اصولگرایان پرداخت. او می‌گوید که کانون تصمیم گیری از نخبگان به جامعه غیر سیاسی انتقال پیدا کرده است.

به اعتقاد او، وجود یاس، نارضایتی و سرخوردگی موجود در جامعه، اعتماد پیشین نسبت به حاکمیت و جریان‌های سیاسی را از بین برده است؛ بنابراین افزایش مشارکت و آوردن مردم پای صندوق‌های برخلاف گذشته کار بسیار سختی خواهد بود.

با این همه صوفی می‌گوید که رای آقای رئیسی آراء سنتی است و بسیار کمتر تحت تاثیر کانون تصمیم گیری -که عموم مردم به شمار می‌روند- قرار می‌گیرد.

وضعیت آراء اصلاح طلبان در ابهام قرار دارد

البته او این را هم گفت که منظور از جامعه، جامعه اصلاح طلبی نیست، منظور جامعه غیر سیاسی است. در این میان طیفی وظیفه مدار و تکلیف مدار هستند و آقای رئیسی این رای را دارد. اما وضعیت آراء در آن طرف [اصلاح طلبان]در ابهام قرار دارد. مگر اینکه اتفاقی بیفتند یعنی یا یک دو قطبی ایجاد شود. مثلا مردم احساس کنند که وضعیت اقتصادی و سیاسی شان با آمدن آقای رئیسی به خطر می‌افتد. یا اینکه اگر امیدی وجود دارد که مذاکرات به نتیجه برسد و در پی آن وضعیت اقتصادی مردم تغییر کند، اما با آمدن آقای رئیسی این امید‌ها کور شود. اگر چنین فضای دو قطبی در جامعه ایجاد شود در آن صورت مردم به شکل سلبی پای صندوق‌های رای خواهند رفت نه ایجابی.

وزیر تعاون دولت اصلاحات معتقد است که مردم در حال حاضر امید حضور ایجابی ندارند که مثلا فکر کنند، حالا یک شخصیت باز و برجسته‌ای حضور دارد و با پشتوانه تجربه و گذشته اش بیاید و مردم به شوق آن شخصیت پای صندوق‌های رای حاضر شوند. مگر اینکه مردم سلبی و از سر ترس و نگرانی در انتخابات شرکت کنند.

علی صوفی موضوع تایید صلاحیت‌ها را در شرایط رقابتی پیش رو تاثیر گذار می‌داند. او می‌گوید که باید منتظر تصمیم شورای نگهبان ماند و دید که این شورا انتخابات را به چه شکلی جلو خواهد برد. آیا آقای جهانگیری و آقای پزشکیان تایید خواهند شد یا نه، این دو هم رد می‌شوند و اصلاح طلبان را مجبور می‌کنند پشت سر آقای لاریجانی بایستند. این‌ها احتمال‌ها و اتفاقاتی است که ممکن است در آن طراحی شورای نگهبان به وقع بپیوندد و ما هنوز این‌ها را نمی‌دانیم.

استاندار اسبق کهگیلویه و بویراحمد اضافه می‌کند که هنوز نمی‌دانیم که آیا مشارکت حداکثری مدنظر شورای نگهبان هست یا نه؟ یعنی می‌خواهد یک انتخابات پرشور داشته باشد یا اینکه به یک حضور حداقلی بسنده خواهند کرد. چرا که ما در حال حاضر در تبلیغات تلویزیونی، ثبت نام پر شور می‌بینیم، آن شور و هیجان انتخاباتی که مختص به جامعه مردم است را به کاندید‌های که ثبت نام کردند نسبت می‌دهند. این شور و هیجان نیست بلکه لشکر کشی است و نشان دهنده این است که جریان‌های سیاسی تاثیر گذار نیستند؛ و گرنه دو جریان سیاسی در کشور وجود دارد و کاندید‌های خود را معرفی می‌کردند و تعدادشان هم به تعداد انگشتان دست هم نمی‌رسید. ولی اینکه تمامی اصولگرایان ثبت نام کنند بی سابقه است.

این فعال سیاسی اصلاح طلب می‌گوید که همچنان همه چیز در هاله‌ای از ابهام قرار دارد.

نام:
ایمیل:
* نظر: