به روز شده در: ۲۶ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۱:۱۵
کد خبر: ۵۲۰۲۹
|
تاریخ انتشار: ۱۹ دی ۱۴۰۰ - ۱۴:۳۴

خبردنا/ علی باقری مذاکره کننده ارشد جمهوری اسلامی ایران در وین شب گذشته با مثبت ارزیابی کردن مذاکرات و رو به جلو بودن آن خبر از کاهش پرانتزهای باز برجامی داد که محل اختلافات اصلی در‌ مذاکرات وین است.

قریب به اتفاق کشورهای مشارکت کننده در گفت‌وگوها نیز نسبت به پیشرفت‌های حاصل شده در روند مذاکرات اذعان دارند و به این ترتیب می‌توان محتاطانه این ادعا را مطرح کرد که به رغم پیچیدگی‌ها و مسیر پر پیچ‌ و خم پیش‌رو، شمارش معکوس برای دستیابی به توافق آغاز شده است.

با اینکه این روزها اخبار زیادی از مذاکرات در وین به بیرون درز نمی‌کند اما تمام کشورهای مشارکت کننده در این دور از گفتگوها معتقدند که مذاکرات در حال پیشرفت است و از میزان اختلافات به نسبت یک ماه گذشته بسیار کاسته شده است؛ این‌ها مواضع و سخنانی است که مقامات کشورهای مذاکره کننده در وین در یکی دو روز اخیر تکرار کرده اند و به نظر می آید گفت‌وگوها بر سر احیای برجام در مسیر منطقی و معقول و به دور از فشارهای سیاسی و رسانه ای به نتایج بهتری دست پیدا خواهد کرد.‌

علی باقری رییس هیات مذاکره کننده ایران دیشب در پاسخ به این پرسش که چند درصد از اختلاف‌ها بر سر پرانتزهای باز حل شده است؟ و آیا این مساله رو پیشرفت است تایید کرد که مسایل مورد اختلاف و پرانتزها رو به کاهش است.

وی گفت که مذاکرات رو به جلو و در حال پیشرفت است.

هم چنین میخاییل اولیانوف نماینده روسیه در مذاکرات وین اظهار کرد که فضای گفت‌گوهای وین مثبت و موثر است. او خبر از حرکت رو به جلو حدر مذاکرات داد.

بعد از صحبت‌های باقری بود که اولیانوف نماینده روسیه خبر از نشست هیات‌های مذاکره‌کننده ۱+۴ با حضور هماهنگ‌کننده کمیسیون مشترک برجام با نماینده آمریکا داد.

نماینده روسیه با انتشار توییتی در این رابطه نوشت: موضوع دشوار تضمین عدم تکرار مشکلات اخیر از جمله موارد مورد بحث بود، هیات روسیه پیشنهاداتی را در این‌باره ارایه داد.

امروز نیز قرار است مذاکرات در سطح روسای هیأت‌ها هم به صورت دو و چند جانبه ادامه پیدا کند.

مذاکراتی که برای رفع تحریم‌ها و با راستی آزمایی ایران در این زمینه می‌تواند به نتیجه برسد و در عین حال این دور از مذاکرات همان طور که برخی از نمایندگان کشورهای عضو مطرح کردند، رو به جلو اما کند و تدریجی پیش می رود. از آنجایی که بخش مهمی از هرگونه توافق برای بازگشت به توافق ۲۰۱۵ نیازمند رفع تحریم‌های یک جانبه آمریکا و تسهیل شرایط اجرای تعهدات از سوی این کشور است، ضروری است تا آمریکا و هم پیمانان اروپایی‌اش بیش از پیش برای رسیدن به این نتیجه اراده سیاسی خود را نشان دهند و از مرحله حرف و موضع‌گیری صرف عبور کنند.

نام:
ایمیل:
* نظر: