به روز شده در: ۲۶ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۱:۱۵
کد خبر: ۴۱۷۰
|
تاریخ انتشار: ۰۵ مهر ۱۳۹۵ - ۱۶:۴۳
خبردنا - سید ابوالحسن حسینی نیک: شکی نیست که در جای جای کشور عزیز و پهناورمان، بزرگان و مشاهیر  زیادی وجود دارد و خواهند داشت که منطقه ما از این امر مستثنی نیست.

 از این رو نگارنده همیشه این سوال را به همراه خود دارد که چرا وقتی دیگران از ما می خواهند که چند تا از مشاهیر استنانتان را نام ببرید همیشه در جواب این سوال با تردید مواجهه می شویم.

 آیا به راستی سرزمین ما از فقدان مشاهیر و بزرگان روبروست؟ همانگونه که در بالا اشاره شد مسلما اینگونه نیست. حال به نظر می رسد که جواب را باید در کم کاری و بی توجهی اهل قلم و متولیان فرهنگی استان دانست یا اگر اقداماتی صورت گرفته بیشتر در رابطه با حاشیه بوده نه خود متن.

 البته در چند دهه اخیر تعدادی از پژوهشگران از منظر باستان شناسی، جمعیت شناسی و مردم شناسی، مطالعاتی در مورد کهگیلویه و ایلات آن انجام داده و همچنین برخی از افراد منطقه در مورد تاریخ آن تالیفاتی داشته اند.

این اقدامات، اگر چه بدون کاستی نبوده اند و بعضا دارای ایرادهای اساسی هستند، اما با این حال، چون در مجموع به روشن شدن وقایع کمک می کنند در خور تقدیرند. 

بنابراین وقتی تاریخ این منطقه را ورق میزنم در لابلای تاریخ این استان کم نیستند کسانی که با اسم آنها برخورد می کنیم درست است در جغرافیای دیگری مشغول به کار و فعالیت علمی هستند ولی اصالت و نسب  آنها به این دیار و جز مشاهیر این استان محسوب می شود که  عبارتند از: 

پرفسور "سید علی ملک حسینی" فرزند سید حبیب الله و نوه آیت الله سید صدر الدین ملک حسینی(آصدرا) در سال ۱۳۲۸ خورشیدی در روستای چشمه چنار شهرستان بویراحمد در یک خانواده مذهبی و روحانی متولد شد. وی دوران ابتدایی خود را در روستای مادوان و همچنین نوجوانی را در روستای گوشه امامزاده قاسم سپری نمود.

پدر و اجدادش از علمای بزرگ منطقه و فعالین انقلابی بودند به گونه‌ای که قریب به چهارصد سال مرجعیت دینی مردم را به عهده داشتند. وی پس از پایان دوره متوسطه در شیراز به دانشسرای عشایری راه یافت.



 دکتر"ملک حسینی" دوره فوق تخصصی جراحی عروق و پیوند کلیه را در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تهران گذراند و در همان سال به عنوان استادیار و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز به تدریس مشغول شد. در سال ۱۳۶۹ جهت طی دوره فوق تخصصی پیوند کبد راهی آمریکا شد و پس از بازگشت به ایران تیم پیوند کبد را در بیمارستان نمازی شیراز تشکیل داد.
 در اردیبهشت ماه ۱۳۷۲ نخستین پیوند کبد در ایران و خاورمیانه را از فرد زنده به زنده به انجام رساند و در دائرةالمعارف پزشکی به عنوان پدر پیوند کبد در ایران معرفی شد.

 پرفسور ملک حسینی در طول عمر پر برکت خود دارای مسئولیتها، عضو هیئت و انجمن های پزشکی زیادی بودند که عبارتند از:

1.    ریاست بیمارستان شهید فقیهی (سعدی) شیراز

2.    معاونت آموزشی دانشگاه علوم پزشکی شیراز

3.    ریاست دانشگاه علوم پزشکی شیراز

4.    عضو هیئت ممتحنه بورد (دانشنامه) تخصصی جراحی کشور

5.    عضو هیئت امناء دانشگاه علوم پزشکی یاسوج

6.    عضو هیئت امناء دانشگاه آزاد اسلامی یاسوج

7.    عضو پیوسته فرهنگستان علوم پزشکی ایران

8.    عضو انجمن پیوند اعضاء ایران

9.    عضو انجمن پیوند اعضاء خاور میانه

10.    عضو انجمن پیوند اعضاء اروپا

11.    رئیس انتخابی پیوند اعضاء خاور میانه برای چهار سال

12.    عضو هیئت امناء پژوهشی مخترعین و مکتشفین دفتر نهاد ریاست جمهوری اسلامی ایران

 پرفسور سید"علی ملک‌حسینی"  هم اکنون جراح و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز ، از "چهره‌های ماندگار" و از اعضای اولیه کادر پزشکی بیمارستان دنا و یکی از پایه گذاران بیمارستان خیریه ابن سینا در شیراز می‌باشد.

 پرفسور "امین الله نیک اقبالی" سال 1329 در شهرستان دنا (سی سخت) استان کهگیلویه و بویراحمد در یک خانواده بسیار فرهنگ دوست متولد شد. وی تحصیلات ابتدایی (1341) و راهنمایی را در سی سخت و دبیرستان را در مدرسه نمازی شیراز به اتمام رساند.

دکتر "نیک اقبالی "سال 1348 در رشته پزشکی دانشگاه شیراز پذیرفته به طوریکه به عنوان دانشجوی نمونه از این دانشگاه فارغ التحصیل شد. وی به پیشنهادآقای دکتر بائز زاده رئیس بخش جراحی چشم پزشکی وقت دانشگاه علوم پزشکی شیراز در آزمون دستیاری پرفسور خدادوست شرکت و خوشبختانه قبول شد و نهایتا دوره تخصصی خود را در رشته چشم پزشکی با موفقیت در سال1360 به سرانجام رساند.

پرفسور نیک اقبالی در طول دوران خدمت خود، خدمات ارزنده و مهمی در حوزه پزشکی داشته اند که شامل: 

 راه اندازی و ایجاد تجهیزات بخش چشم پزشکی بیمارستانهای استان کهگیلویه و بویراحمد به خصوص شهرستانهای یاسوج، گچساران و دهدشت، راه اندازی و فعال کردن بخش چشم پزشکی مدرن دانشگاه شیراز به توصیه دکتر ملک زاده رئیس وقت دانشگاه علوم پزشکی شیراز، بعد از رفتن پرفسور خدادوست و دکتر اشرف زاده، راه اندازی بخش چشم پزشکی بیمارستان حضرت رسول (ص) تهران، جراح شبکه و آموزش کادر پزشکی بیمارستان شهید لبافی نژاد، راه¬اندازی بخش چشم پزشکی بیمارستان خاتم الانبیاء تهران، فعالیت در بیمارستان 504 ارتش به عنوان تنها افسر وظیفه در سال 1362تا 1362 و ... می باشد.


دکتر نیک اقبالی در حال حاضر فوق تخصص چشم پزشکی (شبکیه) ، از بهترین شاگردان دکتر "خدادوست (پدر چشم پزشکی ایران)، رئیس انجمن چشم پزشکی ایران، عضو هئیت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران و یکی از بهترین چشم پزشکان حال حاضر کشور و از مفاخر استان است.

وی  فرزند مرحوم ملا حبیب الله نیک اقبالی از نخستین معلمان سی سخت و همچنین  اولین چشم پزشک تاریخ یا به نوعی از ایشان می توان به عنوان پدر چشم پزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد نام برد.

دکتر چمن در سال 1348 در روستای مندان توابع پشته زیلایی کهگیلویه بزرگ متولد شد.

 وی  دوران ابتدایی و راهنمای خود را در زادگاهش و  مقطع دبیرستان را با کسب عنوان دانش آموز ممتاز سه استان کهگیلویه و بویراحمد، فارس و  بوشهر در آزمون ورودی دبیرستان دانشگاه شیراز قبول و فارغ التحصیل شد. ایشان سال 1367 در رشته پزشگی دانشگاه شیراز پذیرفته  و  در سال 1374 فارغ التحصیل و همچنان بعد از آن در سال 1378 موفق به اخذ ارشد مدیریت سلامت عمومی( MPH ) دانشگاه تهران شد.



 دکتر چمن سال 1387 در رشته اپیدمیولوژی دانشگاه تهران قبول و تخصص خود را  با موفقیت به پایان و در حال حاضر با درجه دانشیاری رئیس و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج است.

وی دارای 65 مقاله ملی و بین المللی، پنج سال پژوهشگر برتر و نمونه در دانشگاههای مختلف کشور، 48 سخنرانی در کنگره های ملی و بین المللی و مولف و مترجم چندین جلد کتاب که مهمترین این آثار عبارتنداز:  1- ﺍﻭﻟﻮﻳﺖ ﻫﺎﻱ ﻧﻈﺎﻡ ﺳﻼﻣﺖ- Priorities in Health – از انتشارات بانک جهانی(ترجمه).

 2- شرحی بر اولویت های نظام سلامت در جمهوری اسلامی ایران(تألیف).

3- فلج اطفال، گام های نهایی/ همه با هم- Polio, Final Steps; All together – از انتشارات WHO(ترجمه).

 4- ﻧﻘﺸﻪ ﺟﺎﻣﻊ ﻋﻠﻤﻲ ﺳﻼﻣﺖ دانشگاه علوم پزشکی شاهرود(تألیف).

5 - سیمای سلامت و جمعیت در ایران- 1389(عضو کمیته علمی).

6- ﺳﻴﻤﺎﻱ ﺳﻼﻣﺖ استان کهگیلویه و بویراحمد (تألیف).

7- نقشه تحول نظام سلامت، مبتنی بر الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت(همکاری).

 8- اپیدمیولوژی بیماری¬های شایع واگیر و غیرواگیر(در دست تألیف) است.

از دیگر افتخارات دکتر چمن: اهداء چندین جوایز و لوح تقدیر از مسئولین وزارت بهداشت، عضو پیوسته و هیئت رئیسه انجمن علمی اپیدمیولوژی ایران، عضو هیئت مؤسس مرکز تحقیقات سرطان کودکان تهران، عضو نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران، عضو کمیته علمی بنیاد نخبگان استان، عضو انجمن مفاخر استان و... می باشد.

با عنایت به موارد مذکور، بعد علمی و پژوهشی دکتر چمن خیلی پررنگ تر از  بعد اجرایی اش است و ایشان را در کشور بیشتر به عنوان یک چهره علمی می شناسند. البته دکتر چمن در حوزه اجرایی هم کارنامه قابل قبولی تاکنون از خود ارائه داده است.

ادامه دارد .......



تذکر: مشاهیر استان در رشته های مختلف بخصوص حوزه پزشکی به تناسب جغرافیای استان در مقالات بعدی در همین پایگاه اطلاع رسانی منتشر خواهد شد .


انتشار یافته: ۱۵
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ا. جمشد
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۳۶ - ۱۳۹۵/۰۷/۰۵
0
3
درود خدا بر آقای حسینی نیک که به زیبایی مشاهیر پزشکی را معرفی کرده است.
باید قدر این عزیزان را بشناسیم خصوصا اونهایی که خدمت به مردم استان براشون مهم بوده.
البته هر جا که باشند باعث افتخارند ولی امثال دکتر چمن که فعلا سکاندار علوم پزشکی استان هست و باید مورد حمایت جامعه رسانه ای و دانشگاهی باشد.
کتر ملک حسینی که دعای خیر خانواده های پیوندی پشت سرشان است.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۰:۴۶ - ۱۳۹۵/۰۷/۰۵
0
3
واقعا دعای مردم پشت سر شماست دکترملک حسینی با روحیه دادنش به بیماران ، دکتر نیک اقبالی بزرگ بامهربانی و صبوری اش، دکتر چمن عزیز اندیشمند و فرزانه ای که با سیاستگزاری در حوزه سلامت آرامش را برای خانواده های استان به ارمغان می آورد پاینده باشید
محمد
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۳:۳۵ - ۱۳۹۵/۰۷/۰۵
0
3
آرزوی موفقیت برای هرسه افتخار استان داریم همواره پیروز و سربلند باشید
مرتضوی دانشجوی پزشکی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۳:۴۲ - ۱۳۹۵/۰۷/۰۵
0
3
تشکر از سایت خوب خبر دنا و تشکر از آقای حسینی نیک که در این شرایط استان که جو تخریب شایع هست دست به کار خداپسندانه ای زدید و سه شخصیت دوست داشتنی را مختصر معرفی کردید.
هم دکتر ملک حسینی مایه افتخار است برای کل ایران و هم دکتر نیک اقبالی چشم پزشک بزرگی هست و آقای دکتر چمن یک محقق بزرگ جامعه پزشکی است.
مولوی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۱۹ - ۱۳۹۵/۰۷/۰۶
1
2
این عزیزان نه تنها از مفاخر و نخبگان علم پزشکی استان هستند بلکه از مفاخر و نخبگان و صاحب نظران علم پزشکی کشور هستند از نویسنده و مدیر و مسئول محترم سایت که به معرفی این عزیزان پرداخته سپاسگزاریم .
حبیب
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۴۶ - ۱۳۹۵/۰۷/۰۶
0
3
با سلام و خسته نباشید .قراردادن نام چمن در کنار اساتید برجسته و جهانی شایسته نیست.آدمهای کم ظرفیت و پست طلب شایسته تعریف و تمجید نمیباشند.از شما بعید است این مقایسه
دکتر مردانی
|
United Kingdom
|
۱۵:۰۲ - ۱۳۹۵/۰۷/۰۶
1
1
عزیزان این سایت خوب
انتظار نمی رفت که کامنت بی ادبانه یک فرد مغرض علیه دکتر چمن را منتشر کنید.
فراموش نکنیم زمانی که دکتر ملک حسینی و دکتر نیک اقبالی در استان بودند هم دقیقا همین بی احترامی را دیدند و رفتند و دیگر پشت سرشان هم نگاه نکردند.
شخصیت دکتر چمن بخاطر اینکه عمرش را در داه خدمت به عموم مردم و بالاخص مردم استان سپری کرده بیشتر از همه لایق بزرگداشت هست.
در ضمن اگر کسی بیوگرافی دکتر چمن را خوانده باشد به یقین بر ممتاز بودن شخصیت ایشون صحه خواهد گذاشت.
خداوند به همه ما اول از همه ادب بیاموزد.
دکتر س
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۴۰ - ۱۳۹۵/۰۷/۰۶
0
2
متاسفام برای کسی که خدمات علمی و خالصانه دکتر چمن عزیز را نادیده گرفته و حرف های سخیفی به نام حبیب!! نوشته.
دکتر چمن در تمام دوران تحصیل و کار و خدمت نمونه و برتر بود. اگر کسی از نزدیک دکتر چمن را بشناسد اونوقت می فهمد که چه شخصیت بزرگی هست و اگر بنا بر پست بود دکتر چمن لایق وزارت بود.
فراموش نکنیم که دکتر چمن از چه منطقه محرومی برخاست و به چه جایگاه علمی و اجرایی بزرگی رسید با تکیه بر هوش و استعداد و تلاشش.
عضو هیات علمی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۵۷ - ۱۳۹۵/۰۷/۰۶
1
2
اتفاقا به لحاظ جایگاه علمی و براساس سایت اعتبار سنجی علمی اعضای هیات علمی دانشگاههای علوم پزشکی آقای دکتر چمن بالاتر از دو عزیز دیگر قرار دارد.
پیوند یک عمل جراحی هست ولی علم سنجی بر اساس فعالیت های پژوهشی و تحقیقات و تالیفات هست.
اگر براساس سوابق اجرایی باشد باز هم جایگاه آقای دکتر چمن بالاتر از دکتر نیک اقبال و خیلی از همکاران دیگر است.
ولی هر سه همکار عزیز نخبه و قابل احترام هستند.
همکار
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۱:۰۱ - ۱۳۹۵/۰۷/۰۶
0
1
لطفا حساسیت های بیجانشان ندهید هرسه بزرگواران از فرزندان سربلند جامعه استان هستن. بایدازسخنانشان توان وتجربیات ارزنده شان استفاده نمود
هم استانی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۳۸ - ۱۳۹۵/۰۷/۰۷
0
1
گزارش زیبایی بود و از مفاخر و فرهیختگان بزرگی در عرصه علوم پزشکی گزارش تهیه نمودید واقعا لذت بردیم
علی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۴۰ - ۱۳۹۵/۰۷/۰۷
0
1
هر سه بزرگوار از چهره های ملی و فرا استانی هستند خداوند به این سه بزرگوار توفیق روز افزون دهد
ممد
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۹:۲۹ - ۱۳۹۵/۰۷/۱۳
0
0
سپاس فراوان از این گزارش....لطف کنید از دکترای جوان استانمان گزارشی تهیه کنید
پروشات
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۲۲ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۶
0
0
سپاس بسیار از تمامی تلاشگران عرصه علم،ادب و فرهنگ.به نظر من مشاهیر تنها در یک رشته به مشغول به فعالیت و علم اندوزی نمی باشند. هستند بزرگان و نام آوران عرصه علوم انسانی،فنی و مهندسی،هنرهای تجسمی،ورزشی
حق
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۳۳ - ۱۳۹۹/۱۰/۲۷
0
0
هر سه بزرگوار از افتخارات استان هستند خداوندا هر کجا هستند به سلامت دارشان.

چراغی را که ایزد برفروزد هر آن کس پف کند ریشش بسوزد
نام:
ایمیل:
* نظر: